Nu ignorati piesele vechi lasate de bunici drept mostenire!
Un obiect de mobilier vechi poate să-ți schimbe în întregime aspectul unei camere.
Prin urmare, nu ignorați piesele vechi lăsate de bunici drept moștenire! Integrate în casele noastre contemporane, pot fi acele elemente care ne transformă casa într-un cămin personal, unic și primitor.
”Restaurarea presupune aducerea în stare bună a unui obiect de artă păstrându-i forma și caracteristicile cât mai aproape de cele originale. Recondiționarea presupune repararea unui obiect, practic să-l faci din nou funcțional.”
Practic toate obiectele vechi se pot restaura. În cazul unei piese de mobilier foarte vechi cu valoare artistică și istorică, odată restaurată devine și un obiect de artă. Un scaun, un fotoliu, un bufet din casa bunicii de la țară, sau fotoliile din perioada comunistă, odată restaurate pot contribui și ele la impresia artistică pe care o va lăsa căminul nostru.
Ing. Mihai Save este de părerea că:Mobila care se restaurează sau recondiționează va mai ține încă o generație, după care se va mai restaura și va mai rezista încă o generație… și tot așa. Acest lucru este posibil datorită substanțelor care acum sunt mult mai calitative decât cum erau în trecut. Rezistența substanțelor folosite în prezent este mult mai mare. În acest domeniu, este nevoie să ai răbdare, să nu te grăbești, să lași substanțele să se usuce, plus alte mici ”secrete”. 🙂
Restaurarea mobilei vechi este un meșteșug complex și fascinant. Rezultatul unei restaurări nu trebuie să fie nicidecum un obiect de mobilier nou ce nu-și mai poartă urma propriei sale istorii și uzuri firești. Restaurarea trebuie să prelungească viața unui mobilier fără să altereze caracterul, povestea și indentitatea acestuia.
Când obiectul restaurării poate fi inclus în categoria antichităților cu valoare istorică și artistică, procesul de restaurare presupune o documentare prealabilă foarte atentă asupra perioadei din care provine, asupra elementelor decorative dar și asupra metodelor de lucru și a substanțelor folosite în momentul realizării acesteia.
Înainte de a acorda atenție finisajelor de suprafață sau tapițeriei, este esențială rezolvarea oricărei reparații de tâmplărie, a elementelor descleiate, înlocuirea elementelor decorative care lipsesc sau care s-au deteriorat în timp. Pentru această etapă, este recomandată îndepărtarea oricărei tapițerii existente, deoarece aceasta poate ascunde anumite vicii.
Este important de știut că substanțele artificiale produse industrial în prezent sunt de cele mai multe ori nocive și nepotrivite pentru restaurarea pieselor vechi. Paradoxal, eficiența și durabilitatea acestora pot împiedica o restaurare viitoare, fiind greu de îndepărtat și înlocuit. Este nevoie de o cercetare minuțioasă a mobilierului și de folosit substanțele cele mai bune și sigure.
De aceea, vă recomandăm să apelați la atelierul nostru pentru a reuși, împreună, să scoatem acel vechi frumos din orice mobilier.
Dacă doriți să restaurați sau să recondiționați ceva, să nu uitați că un obiect rustic ar părea inautentic dacă ar avea un luciu foarte puternic, astfel încât de multe ori nu e nevoie decât de finisaj cu ceară care conferă un aspect mai mat. În schimb, piesele din esență de lemn mai dens și mai prețioase, necesită un luciu impecabil.
Cel mai vechi obiect din atelierul nostru, Save Mob, a fost un birou stil Napolean de aproximativ 180 – 200 de ani. Restaurarea lui a durat aproximativ 4 luni de zile.
Fiecare client alege culoarea dorită, în unele cazuri ne cer părerea, suntem deschiși la orice colaborare. Și de fiecare dată clientul rămâne plăcut impresionat de schimbările făcute, de felul cum arată.
SAVEMOB, o echipa competenta, profesionista, cu vaste cunoștințe și experienta în domeniul restaurarii/recondiționării pieselor de mobilier. Adevărați artisti! Recomand cu încredere, rezultatele vor fi excelente.
Mulțumim SAVEMOB.
Prof.univ.dr. Constanta Chitiba
Alexandra Stancu
28. Iulie, 2022.
Multumesc Savemob pentru promptitudinea si profesionalismul de care ati dat dovada!
Mi-ati colorat viata!
nicu tarba
9. Iulie, 2022.
Locul unde am lucrat cu colegii de treabă
marian chitiba
29. Iunie, 2022.
Profesionisti
Colin
20. Mai, 2022.
Multa multa atentie la detalii si un proces foarte bine pus la punct. Clientul are in plus vizibilitate la fiecare pas din reconditionare.
Octavia Alecsiu
19. Aprilie, 2022.
O echipa de profesioniști în acest domeniu: calitate, seriozitate și încredere. Va asigur ca veți fi pe mâini bune ! Mulțumesc, draga echipa !
Raluca Popescu
1. Aprilie, 2022.
Meșteșug de calitate. Am restaurat un tablou, tavi si miniaturi de argint vechi de 100 de ani si arată superb! Savemob salveaza nu doar obiectele, ci si povestea lor și legatura noastră cu trecutul. Recomand cu căldură!