Curatare Obiecte Metalice si Mobila

Categories:Blog
savemob.ro

04Orice piesa de mobilier confectionata din lemn are nevoie de ingrijire pentru a rezista in timp si a-si pastra frumusetea de la inceput, insa niciun alt tip de mobilier nu necesita mai multa atentie ca cel vechi.

Mobila veche, acele piese impunatoare realizate din esenta de lemn masiv, sunt extrem de apreciate atat de catre colectionari, cat si de simple persoane care raman uimite in fata elegantei caracteristice si a rafinamentului pe care il transmit unei incaperi.

Preferat in special de oamenii de cultura sau cei cu un anumit statut social, in ziua de azi mobilierul vechi este utilizat cu succes de toti cei care doresc amenajarea cu stil si bun gust a locuintelor sau a altor tipuri de spatii (restaurante, hoteluri etc).

Insa, pe cat de impunatoare si de masive sunt aceste piese, pe atat de mult au nevoie de o atentie deosebita. Trecerea timpului si utilizarea de catre mai multe generatii lasa urme vizibile asupra aspectului, iar daca se doreste folosirea in continuare a mobilei respective, se impune efectuarea unor operatiuni de curatare sau intretinere.

In primul rand, tehnica de curatare, ustensilele folosite si natura solutiilor sunt stabilite in functie de gradul de murdarire si vechimea acesteia. De pilda, un dulap care a zacut intr-un pod o perioada indelungata de timp va necesita o curatare mai indelungata si mai complexa decat cel care a fost adapostit, respectiv utilizat intr-o locuinta. De asemenea, perioada de curatare se prelungeste daca este necesara si tratarea eventualelor zgarieturi.
curatare-1Curatarea mobilei vechi se realizeaza doar cu solutii profesionale, ce nu contin substante care ar putea afecta calitatea lemnului. Exista tot felul de retete ce recomanda combinarea anumitor lichide intalnite in orice gospodarie si utilizarea solutiei obtinute in curatarea mobilierului vechi. De cele mai multe ori, astfel de solutii se dovedesc a fi o alegere total neinspirata, acestea afectand suprafetele din lemn, uneori intr-un mod iremediabil.
Procedeul de lacuire este indicat pentru protejarea lemnului si implicit infrumusetarea piesei in cauza. La fel si ceruirea mobilei, ce-i confera o stralucire aparte insa, in ceea ce priveste acest ultim procedeu, aveti grija sa nu exagerati cu ceara deoarece, aplicata intr-un strat gros, aceasta atrage praful si murdaria, ulterior devenind greu de indepartat.

De asemenea, in afara de curatarea corecta, pentru a prelungi durata de viata a mobilei vechi, aceasta trebuie amplasata in spatii cu valori potrivite de temperatura, si nu intr-un mediu umed, sau dimpotriva, foarte uscat. Expunerea la soare a mobilierului provoaca in timp decolorarea acestuia.

In ceea ce priveste curatarea, astfel de operatiune este efectuata ca la carte doar de profesionisti, in general firme care se ocupa totodata si de reconditionarea mobilei vechi. Acestia dispun de uneltele necesare si cel mai important, solutiile adecvate pentru o curatare impecabila si corecta a pieselor de mobilier.

O astfel de companie este si SaveMob, o echipa cu experinta in domeniul reconditionarii/restaurarii mobilierului vechi de peste 10.000 de diverse obiecte.

Pe langa aceste servicii, SaveMob executa servicii de mutari mobila in conditii sigure: www.engineermoving.ro si depozitarea mobilier in boxe special amenajate: www.engineermoving.ro/servicii/depozitare-mobila

SaveMob

Date de contact:

Atelier: Bd. Timisoara, nr. 104E, Sector 6, Bucuresti

Program : 7:00 – 16:00
Luni – Vineri

Director General
Ing. Save Mihai
0730-238-240


Author:

3 Comments

 1. Aliexpress Romana
  sâmbătă, 27 februarie 2016 at 22:42

  Buna. Am ajuns pe pagina ta si am observat
  ca este foarte bine pusa la punct si prezinta aspecte interesante.
  Permite-mi sa propun si eu despre un magazin pe internet cu lucruri
  foarte ieftine: Aliexpress Romana.
  Cred ca aiaflat deja de el. Multumesc.

 2. cazare
  joi, 15 decembrie 2016 at 19:37

  Salut, uite ca am gasit acest articol despre Curatare
  Obiecte Metalice si Mobila . Pot spune ca pagina
  savemob.ro este printre cele mai bune pagini de pe web-ul romanesc.
  multa bafta pe mai departe.

 3. cazare
  vineri, 16 decembrie 2016 at 21:13

  Buna, uite ca am gasit acest articol despre Curatare Obiecte Metalice si Mobila .
  Cred ca pagina savemob.ro este printre cele mai utile saituri web de pe internetul romanesc.
  multa bafta pe mai departe.

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url